Uusi Nuoret ja rikollisuus -sivusto tarjoaa apua lapsille ja nuorille rikoksiin liittyen

Miten tunnistan tilanteen, jossa on tapahtunut rikos? Mistä saan apua, jos olen kohdannut rikoksen? Onko rikosilmoituksen tekeminen vaikeaa?

Nuoret ja rikollisuus on noin 12-18 -vuotiaille lapsille ja nuorille suunnattu palvelu, joka sisältää tietoa lasten ja nuorten kohtaamista rikoksista, testejä, joiden avulla voi paremmin ymmärtää milloin rikoksen määritelmä täyttyy sekä neuvoja, kuinka toimia jos on kohdannut rikoksen.

Nuoret ja rikollisuus -palvelu toimii apuna myös nuorten kanssa toimiville ammattilaisille, niin järjestö- kuin viranomaistyössä sekä koulujen oppimateriaalina.

Sivuston on kehittänyt sisäministeriö yhdessä Poliisin kanssa. Sivustolta löytyy tietoa järjestöjen tarjoamista palveluista rikosten uhreille mm. Rikosuhripäivystys, MLL Nuortennetti, Sekasin-chat ja Nuorten Exit.

Nuoret ja rikollisuus -sivusto I www.nuoretjarikollisuus.fi

 

Asiasanat

lapset, nuoret, nuoruus,