Mielenterveysbarometri 2023: Suomalaisten näkemykset mielenterveyspalveluista

 

Uuden Mielenterveysbarometrin mukaan suomalaisten luottamus mielenterveyspalvelujen laatuun on heikentynyt selvästi vuodesta 2021.

Palvelujen saatavuutta arvioitaessa puolestaan eniten on kasvanut epätietoisuus – jo kuuden vuoden ajan. Näkemyksiin vaikuttavat mm. asuinpaikka, puoluekanta ja omat kokemukset mielenterveysongelmista.
Kriittisimmät mielipiteet laadusta ovat pääkaupunkiseudulla ja positiivisimmat Uudenmaan ulkopuolella. Palvelujen saatavuudesta kriittisimmät arviot ovat Itä- ja Pohjois-Suomessa. Mielenterveysongelmien hoidossa suomalaiset luottavat eniten keskusteluhoitoihin kuten psykoterapiaan. Omaan mielenterveysongelmaansa suomalaiset hakisivat apua todennäköisimmin mielenterveystoimistosta, psykiatrian poliklinikalta tai terveyskeskuksesta

Lue lisää Mielenterveyden keskusliiton verkkosivuilta.