KOULUYHTEISTYÖ

 

Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANEn aloitti kouluyhteistyön kehittämisen vuonna 2014.  Kehittämistyön taustalla oli opetushallituksen käynnistämä opetussuunnitelman perusteiden valmistelu esiopetusta, perusopetusta ja lisäopetusta varten. Kouluyhteistyön kehittäminen koostui tuolloin neljästä eri kokonaisuudesta: yhdistysten ja rehtoreiden yhteisestä tilaisuudesta, yhdistysten kouluille suunnatusta esitteestä, yhdistyksien mahdollisuudesta olla esillä opettajien koulutuspäivillä sekä pilottikouluissa järjestettävistä yhteistyöringeistä.

Yhdistysten ja koulujen mahdollisista tulevista tapaamisista tiedotetaan erikseen. Koontia yhdistysten ja koulujen yhteistyömahdollisuuksista Pohjois-Karjalassa päivitetään vuosittain.

Materiaaleja:

Yhdistysten ja koulujen yhteistyömahdollisuuksia Pohjois-Karjalassa (päivitetty 12/2018)

Vauhtia oppilaitosten ja yhdistysten yhteistyöhön-tilaisuus 3.9.2014
Yhteenveto tilaisuudesta

Yhdistyksillä mahdollisuus esitellä toimintaansa opettajien koulutuspäivillä 2014-2015
Lisätietoa tästä

Koulujen ja yhdistysten yhteistyöringit:
Syksyn 2014 aikana sekä Polvijärvellä että Juuassa käynnistettiin koulujen ja yhdistysten yhteistyöringit. Yhteistyöringit ovat avoimia asiasta kiinnostuneille alueen yhdistyksille ja kouluille. Yhteistyöringeissä sovittiin yhdistysten ja koulujen välille konkreettisia toimia, joita lähdetään yhdessä viemään eteenpäin.

Polvijärven yhteistyöringin yhteyshenkilö: Irma Vaittinen, SPR, irma.vaittinen@gmail.com

Juuan yhteistyöringin yhteyshenkilö: Ritva Väyrynen, Juuan Työttömät ry, juuantyottomatry@gmail.com

Järjestöjen ja koulujen välisestä yhteistyötä löytyy myös Peda.netistä.

Lisätietoa opetussuunnitelmauudistuksesta Joensuun kaupungin sivuilta: www.joensuu.fi –> opetus –> Joensuun seudun OPS 2016 sekä Peda.netissä.

 Muokattu viimeksi: 09.06.2022