Hyvinvointialueen järjestöjen toiminta-avustukset haettavissa 22.1.23 saakka

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen järjestöjen toiminta-avustusten hakuaika päättyy 22.1.2023. Hyvinvointialue myöntää avustuksia Pohjois-Karjalassa toimiville rekisteröidyille yleishyödyllisille järjestöille sekä maakuntarajat ylittäville järjestöille, joiden avustettava toiminta kohdistuu kokonaisuudessaan pohjoiskarjalaisiin.

Avustettavan toiminnan tulee sisällöltään kiinnittyä hyvinvointialueen tehtäviin eli sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoiminnan järjestämiseen. Tämänkaltaista toimintaa ovat muun muassa eri-ikäisten arjen ja toimintakyvyn tukeminen, kulttuurihyvinvointityö, mielenterveys-, päihde- ja kriisityö ja turvallisuus ja varautuminen.

Avustettavan toiminnan tulee myös liittyä hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistämisen keskeisiin ilmiöihin, joita ovat esimerkiksi osallisuuden edistäminen ja yksinäisyyden ehkäisy.

Järjestöt voivat hakea toiminta-avustusta joko sähköisesti tai paperilomakkeella. Tarkemmat ohjeet avustusten hakemiseen ovat osoitteessa www.siunsote.fi/jarjestoavustukset.

Asiasanat

hyvinvointi, hyvinvointialue, avustus,