Raportti hyvinvointialueuudistuksen vaikutuksista: Nuoret eivät saa tarvitsemiaan palveluita

 
Etsivä nuorisotyö ja Työpajatoiminta ry selvitti työpajojen ja etsivän nuorisotyön toimijoilta miten hyvinvointialueuudistus on näkynyt työpajakentällä ja etsivässä nuorisotyössä. Kyselyyn vastasi yhteensä 366 ammattilaista työpajakentältä ja etsivästä nuorisotyöstä.

Kysely osoittaa, että hyvinvointialueuudistus on muuttanut työpajakenttää merkittävällä tavalla, ja vaikutukset koetaan voittopuoleisesti kielteisinä. Uudistus on tuottanut palveluvajeita, eikä työpajojen kaventunut palveluvalikoima monin paikoin enää vastaa riittävästi valmentautujien tarpeisiin. Myös ohjautuminen työpajapalveluihin on monin paikoin heikentynyt eivätkä nuoret ja muut valmentautujat nyt pääse oikea-aikaisesti oikeaan palveluun.

Reilu 60 prosenttia etsivän nuorisotyön toimijoista katsoo, että nuorten palveluiden saatavuus on huonontunut. Selkeintä heikentymistä nähdään nuorten mielenterveyspalveluissa. Kysely tuo myös esille mm. sen, että etsivän nuorisotyön verkostoyhteistyö sote-ammattilaisten kanssa on vähentynyt.

Lue lisää Into ry:n verkkosivuilta.